onsdag, december 15, 2010

Tur

De senaste dagarna har jag haft en väldans tur vad gäller utlottningar.

I förra veckan deltog jag i en utlottning på facebook där man kunde vinna två biljetter till mässan Kvinna2011. Jag vann! Nu var det visserligen bara 9 personer som deltog men ändå. Jag vann!

Idag bjöd KBAB och våra bovärdar oss hyresgästerna på glögg, lussebullar och pepparkakor här nere i vårt trapphus. Jättetrevligt och en väldigt kul idé! Vår bovärd C samt två bovärdinnor stod med uppdukat bord nere i trapphuset när vi kom hem från dagis och jobb. Några tanter från grannhuset samt ett par av grannarna i huset smaskade lussebullar och drack glögg. Inte så många som jag hade föreställt mig. Idén är ju jättebra! Inte så ofta man socialiserar med grannarna annars bortsett från ett Hej när man möter dom i trappen.

Hur som helst. De hade med ett paket med rim på som man skulle gissa vad det var i. Alla i familjen fick gissa vilket innebar fyra lappar för oss. De ensamma tanterna muttrade lite att de små också fick vara med och gissa. Elliot var till och med så duktig att han skrev sitt namn själv på lappen. Första gången jag sett att han kan skriva hela sitt namn själv, utan hjälp. Blev så paff och stolt att jag glömde ta den lappen och skriva hans gissning på en annan. Inte ens ett kort tog jag. Stolt är jag iaf. Skriva sitt namn själv, lilla plutten... eller är det så att han växer ifrån mig och börjar bli stor?

Jaja, tur skulle det ju handla om. Vi gissade alla fyra iaf. I princip på samma sak. Vinnaren skulle "dras" senare. Barnen charmade tanterna. Vi fikade och småpratade lite innan vi gick upp till oss. En halvtimme senare ringer det på dörren. Vi hade inte gissat rätt men vi hade gissat närmast. Eftersom vi alla fyra hade gissat på i princip samma sak, dvd-film, så drog de en av lapparna och det var ju jag som vann som ni förstått. Barnen fick öppna paketet:


och voila:

2 st biobiljetter vann jag!
Nu är barnen lovade att få gå på bio.
Elliot blev överlycklig när han förstod att man kunde köpa och få äta popcorn på bion.

Inga kommentarer: