fredag, april 24, 2009

Vem ska trösta knyttet?

Svullna ögon deluxe! Vänstra ögats hornhinna är väldigt svullen nedanför pupillen till vänster. Han har kliat och kliat. Det har ju varit lite rött och svullet av och till under den senaste veckan. Vi trodde ju att han hade ögoninflammation härom veckan men den svullnaden han hade då hade lagt sig helt till dagen efter och så fort går inte en ögoninflammation över har jag förstått?

Jag misstänkte allergi idag eftersom jag känner igen symtomen och jag kände själv av lite kliande ögon idag. Ringde 1177 och tanten där trodde absolut inte att det kunde vara allergi. Hon hade minsann jobbat på allergimottagning och hade aldrig sett en två-åring med pollenallergi.

Det samma hörde vi angående spädbarn och kattallergi. Elliot testade positivt mot katt när han var runt 8 månader. Nej, nej, nej, så tidigt blir inte barn allergiska. Nähä, konstigt att pricktestet visar reaktion på katt.

Nu är det hur som helst inte mycket att göra om han skulle vara allergisk mot pollen. Se till att han inte kliar allt för mycket... lätt som en plätt!?

Inga kommentarer: