fredag, april 02, 2010

5 gånger om dagen... minst.

Småvarandet på Williams pekfinger höll på i en vecka, sen ringde vi 1177 igen. Dom tyckte då som vi, att det var dags för ett proffs att titta på fingret. På måndagmorgon "hängde" jag på barnens läkares telefontid. Kom fram hyfsat snabbt och fick en tid på eftermiddagen. Väl där var behövde vi inte mer än ta av oss ytterkläderna innan det va vår tur. Ändå var vi tidiga. Skräll!! En mycket trevlig sköterska var med läkaren som stod lite på håll och tittade på fingret. William tillät inte mer kan man väl säga. Dock sa han inte så mycket, William alltså. Han satt bara i mitt knä och skylde fingret lite grann.

Hemma på morgonen hade han varit kaxigare och visat upp fingret när jag frågade honom vad han skulle göra hos doktorn.

Läkaren trodde på stafylokocker och nagelbandsinfektion. Sköterskan fick ta ett prov. Fortsätt sprita och lägga omslag var rådet.

Onsdagkväll ringde sköterskan hem. Det var stafylokocker och streptokocker i såret. Penicillin var utskrivet. Så nu är det en kamp minst 5 gånger om dagen. 3 gånger om dagen då penicillinet ska tas och minst 2 gånger om dagen då fingret ska göras rent. Tips mottages tacksamt på hur man får i en 2-åring Kåvepenin utan att behöva utöva tvång...

Thomas har förövrigt också fått Kåvepenin utskrivet. Han låg hela förra veckan och var eländig... och är fortfarande sådär lagom frisk. Men han tar sin medicin utan krångel...

1 kommentar:

K sa...

Vi har fått två olika Kåvepenelin till Matilda. En gång med fruktsmak! Då gick det lätt. Andra gången utan fruktsmak - då fick vi muta med godis och "Men Alva tar ju sin medicin, ska inte du också göra det?" Funkade medans kusinen var här, sen var det godis som gällde... Nöden har ingen lag ;)