torsdag, april 29, 2010

Cykeltävling

bild: Tommie Ohlson

"Vi ska åka till cykeltävlingen. Där är de stora pojkarna." Ungefär så har E hållt på sen i söndags när han följde med pappa till dirten där han och cykelkompisar träffas för att cykla pumpbana och hoppa lite. E tyckte det var superkul fast var väääldigt blyg när de "stora pojkarna" kom för nära. Modet ökade allt eftersom vi var där, på slutet körde han i alla hopp och svängar enligt bästa förmåga. Han har babblat om detta ganska mycket sedan i söndags till pappas förtjusning.
Idag åkte vi dit igen och idag var han med på noterna direkt och visste var han kunde åka och var han var tvungen att ta det försiktigt och titta efter andra cyklister. Pappa kör först och efter kommer E springades på springcykeln. Några vurpor gjorde han förstås men han studsade upp efter varje vurpa som om inget hade hänt. Hade det bara varit han och jag där hade det nog gråtits några gånger. En liten toalettolycka hände (det finns ju ingen toa i "skogen") men det gick precis lika bra att cykla springcykel utan kalsonger och så var det ur världen.
I bilen på väg hem ville han somna men diverse varianter av "ekkörrn satt i grana" höll honom vaken tills vi svängde in i garaget där ögonlocken blev för tunga men med lite lirk kom vi upp till lägenheten utan några trauman. Skönt för en trött pappa som VAB:at 4 dagar i sträck och är ganska trött på att vara hemma med supergnällig W. Klart han är gnällig med blåsor på hela kroppen men det är likafullt jobbigt i längden. Idag vände det dock och på eftermiddagen var han riktigt charmig.

Dagens boktips: "Depeche Mode-en biografi". Jag har läst den på två dagar och den var faktiskt intressant, även om det är lite pandoras box över detta med att lära sej mer om sina "idoler", man kan bli lite avtrubbad och se saker på nya och inte alltid bra sätt. Läs boken om ni är DM-fans, annars kan det kvitta förstås. :)

/Pappa T

1 kommentar:

Anonym sa...

Åh vad fin han är! Hälsa båda små.

Jag saknar er så mycket. JÄTTEKRAM! /Å