torsdag, januari 03, 2008

Vilken dag! Vilken vecka!

Så var jul och nyår över för denna gång. Helgerna bjöd på många fina klappar, god mat, trevligt sällskap och, som ena svägerskan skrev i sin blogg, en oinbjuden gäst. Vilken typ gästen var har vi ej kunnat konstatera än, men än att den var mycket otrevlig.

Lagom till när faster Åsa och Andreas kom på besök insjuknade lillen i feber med hosta och kräkningar som bieffekt. Inte igen, tänkte nog våra gäster som senast vi träffades smittades med magsjuka. Nån timme fick de iaf träffa en hyfsat pigg Elliot innan det va dags att sova för kvällen för att nästa morgon vakna med feber. De två följande dagarna satt lillen bara i mammas eller pappas knä hela dagen lång. Vi försökte få ner febern med flytande alvedon men det va rena kräkmedlet tyckte Elliot som genast gav medicinen i retur på golvet med all annan magvätska som sällskap.

Efter två dagar med feber vaknade lillen feberfri (kl 11!!), men då hade faster och Andreas åkt hem. Inte för att Elliot var så mycket piggare för det men febern och kräkningarna var i alla fall borta. Han fick i sig lite juice, banan och välling. Istället blev mamma dålig i magen och faster likaså. (Tur du hann hem iaf.)

På nyårsaftonen till ära uppenbarade sig en massa prickar på lillens mage och det spekulerades i om han hade haft tredagarsfeber. Vi vet inte än.

Dagen efter blir hostan värre och han vägrar dricka. Äta går bra men det går inte på nåt sätt att få i honom vatten. Likaså på onsdagen. Under helgerna drog vi historien ett par gånger för sjukvårdrådgivningen. På onsdag för bvc. På torsdag för en sjuksyrra på vårdcentralen och sedan för barnakuten. Det är inte lätt att få med allt för alla. Sista rådet från barnakuten, för att få honom att dricka, var att ge honom Alvedon eller Ipren supp. Eftersom den flytande alvedonen får honom att kräkas köpte vi Ipren supp. Nezeril istället för vanliga näsdroppar var bra också sa akutsköterskan. Iväg till apoteket.

Med stort hopp om en bättre natt för lillen kom vi hem och skulle ge medicinerna. Jag började med suppen, men se det ville inte Elliot. Och jag förstår honom. Pillrena är stora som hus fast vi delade ett i hälften. Thomas försökte med flytande alvedon igen men nu kan vi konstatera utan tvivel att den får honom att kräkas. Sista tortyrmomentent kvar, näsdroppar eller spray, jag köpte båda för att vara på säkra sidan. Näsdroppar vet han precis vad det är och är kung på att "dodga" dropparna. Så det blev sprayen. Med lite vilja fick han två sprayningar i varje näsborre enligt instruktion. Sprayen blir nog inte populär nästa gång vi tar fram den...

Skam den som ger sig. Vi köpte juice för att se om han möjligvis kan tänka sig ta några slurpar av den. Men innan han fick den gjorde mamma en häxbrygd med jucie och alvedon. Faktiskt gick det ner några små klunkar innan han bestämde sig för att det va nog. Jahapp... pappa kom på nästa smarta idé. Blanda juicealvedonen med fruktpuren som han gillar. Det gick bra några skedar innan armarna kom viftandes. Hm... sista vapnet blev en mamma sittandes på bordet, sjungandes barnsånger med rörelser till medans pappa skeda på med alvedonjuicefruktpuren. Puh! Det gick ner!

Sen somnade han i princip i knät på pappa, utan välling!

En liten parantes om dagens lunch. Vi åkte ut till Bergvik för att handla och även äta lunch. Nya fastfoodstället Subway blev det. Efter att ha gjort 20 val om bröd, ingredienser och annat samt fått Elliots mat värmd satte vi oss. Längst ut på kanten, som tur var. När lillen ätit nästan hela burken och mamma fått i sig halva sin varma baguette börjar Elliot hosta så till den milda grad att han kräktes upp hela lunchen. Hej å hå! Tur han satt med ryggen åt de andra gästerna, som heller inte var så många just då. Torka, torka, trösta, trösta. Kräk överallt. Mera papper, mera papper. Torka, trösta, trösta. Sen va Elliot glad igen. Det lukta lite suspekt om oss om man kom nära. Tur vi är svenskar och håller på vårt "personal space". ;)

Vilken dag! Vilken vecka!

Å på måndag börjar jag jobba heltid... En vecka efter det ska vi på ultraljud och samma dag börjar jag på gravidyoga! Vilken dag det kommer bli. :D

Tack för alla fina julklappar Elliot har fått! Han är jättenöjd och ser fram emot födelsedagen om lite drygt en månad. :)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Stackars Åsa och Andreas behövde inte ens träffa oss den här gången för att bli sjuka... Jag tror vi ligger bra till där! ;)/Maria

Åsa sa...

Den här gången var det iaf väldans lindrigt - tror mest det var en blandning av gravid-litemat-åksjuke-hypokondrikräkning jag fick. Andreas klarade sig ju helt. Vi får tro på en tredje gången gillt. ;)

Synd vi var tvugna hem och hade otur med sjukdom - vi får ses snart igen och vara friska!!! Tack för titten iaf. Och hur mår Elliot nu?

Stooor kram