lördag, januari 17, 2009

Fixa

Att det ska vara så himla svårt att hitta ett schysst hus till ett rimligt pris. Vi har väl insett vid det här laget att det är en hel del fixalla hus. Vi har vant oss vid högre priser. Vi har vant oss vid att det står ett antal "risk för fuktskador" på vart enda besiktningsprotokoll. Så egentligen är det väl läget man köper. Allt annat kan man fixa... om man har tid, lust och pengar.

Vi har kollat Böj-huset två gånger nu. Ett okej hus till ytan. Lite konstig planlösning på markplan men det går säkert att fixa. Köket behöver fixas. Badrum x 3 behöver fixas. Inget akut men det är på tiden kan man säga. Dubbelgarage tycker ju T är bra såklart. Jag också i och för sig. Mikrobiell påväxt på vinden. Låter riktigt äckligt men enligt mäklaren ska säljarna ha gjort någon åtgärd där sen besiktningen gjordes. Ytskikten behöver definitivt fixas i vissa rum. Inte heller något akut men ändå. Det är mycket fixa. Grannar runt omkring på alla håll. Inte jättenära men runt om på alla håll har man ändå hus (varav min arbetskamrat bor i ett av dom). Plus "stora vägen" intill tomten. Tål att tänkas på. Vi avvaktar för mycket tänk innan vi sett huset imorgon i Bråne.

Kidsen somna i bilen hem från Böj så vi tog en tur och åkte förbi huset i Bråne. Tvärsöver vägen ligger en bilverkstad eller nåt. Kändes inte så bra när vi åkte förbi men nu när jag tänkte efter kanske det kan vara bra att vara granne med en bilverkstad... Vägen går rakt mot huset vilket inte kändes så bra instinktivt men man kan ju anlägga en häck eller så så slipper man det problemet. Återigen ser det bra ut på bilderna men vi har ju lärt oss att bilderna kan ljuga. Återkommer imorgon med mer reflektioner...

Inga kommentarer: