onsdag, februari 04, 2009

Elliots egenheter

Han äter grönsakerna på tallriken först, helst skulle han nog bara vilja äta grönsaker ibland. Jag trodde det va tvärtom med barn, man fick truga i grönsakerna men inte med Elliot. Han är tokig i gurka, paprika, tomat, avocado, majs, morot. Dock är det alls säkert att det är samma grönsak som är poppis varje dag. Ibland ratas paprikan medans nästa dag vill han bara mumsa i sig just paprika.

Han har börjat proppa munnen full med mat, så mycket att det blir för mycket och han måste spotta ut för att kunna svälja. Färdigtuggad mat är ju praktiskt, det utspottade brukar ofta bli uppätet också.

Han är inne i en mamma-period igen. Mamma, mamma, mamma hela tiden.

Han är en riktig liten kramgo fis vid läggdags. Kramar hårt, hårt. Ja, inte bara vid läggdags i och för sig. Han får kramattacker ibland och kramar det hårdaste han kan och det är så fantastiskt mysigt!

Han säger Nej på skarpen till William när han gör något som Elliot inte tycker är lämpligt.

Han är diktator (en mycket söt sådan måste jag tillägga) vid matbordet, delar ut mackor/kakor/bullar/mat till alla vid bordet. Talar om för alla vad de ska äta och hjälper gärna till och visar genom att ta tag i handen och föra den till smörgåsen/kaffekoppen/skeden.

Inga kommentarer: