tisdag, februari 10, 2009

Ovana

William har lagt sig till med ovanan att vilja dricka vatten eller välling ur nappflaska för att kunna somna. Eftersom vätskeersättning var det enda han fick när han var sjuk och han fick det i nappflaska så tycker han väl det är bekvämt eller så. Han kan va supertrött men grina otröstligt, tills han får en vattenflaska. Tutt, tutt, tutt och sen nappen och han somnar (oftast). Måste bryta den ovanan...

Elliot har börjat krångla en del vid sänggående han också. Både vid middagsluren och på kvällen. Men kors i taket, idag la han sig utan krångel! Måste dock gå in och väcka honom om 20 minuter eller så. Vi har fått en jourtid på ögonmottagningen på sjukhuset. Elliot har en liten blödning i ögat. Igår var han ju svullen runt ögat, precis som om han fått en tjottablängare mellan lysmaskarna. Nädå, men allvarligt talat så är det flera faktorer som kan spela in. Han trilla med pannan före i golvet i förrgår kväll. På natten kräktes han. Han hade en vattenflaska i sängen som han rent teoretiskt skulle kunna fått i ögat när han vänt på sig eller nåt i sängen. Igår var ögat bara svullet, idag kom den där lilla blödningen.

Bättre att kolla en gång för mycket än en gång för lite. Jag ringde G på BVC, hon rådde mig att ringa ögonmottagningen för att höra med en sjuksyrra där. Hon trodde inte det va någon fara men gick och rådfråga en doktor för säkerhets skulle. Han tyckte att vi skulle åka till ögonmottagningen för att låta en doktor titta på ögat. Så vi fick en tid i eftermiddag 14.30. Har ringt in mormor som barnvakt till William. Han bajsar ju löst än och jag har INGEN lust att ta med en lösbajsande kille på promenad i vagnen.

Så, jag måste göra iordning mig och förbereda lite mellanmål... om han nu äter vill säga. Lunchen petades det bara i. Återkommer med resultat av läkarbesöket senare.

Inga kommentarer: