torsdag, mars 06, 2008

Dagisbarn

I augusti är det tänkt att Elliot ska bli dagisbarn. Vi var på besök på förskolan Vitsippan igår som ligger på Sommarro. Både Thomas och jag fick ett mycket positivt intryck och vi har hört mycket bra om just Vitsippan. Det är många som har gjort det och kön är relativt lång just till Vitsippan.

Två barn till från föräldragruppen har sökt plats där med start samtidigt som oss. Det vore så skoj om alla tre fick plats! Det känns dock inte realistiskt med tanke på kön men man kan ju alltid hoppas.

Elliot kände sig hemma direkt i alla fall. Han som annars är en stor "benklängare" just för tillfället, gick omkring själv och titta och plocka med leksaker som låg framme. Alla barn var ute på gården och lekte så det var lugnt inne på avdelningen. Lokalerna är visserligen gamla men vad bryr sig barnen om det? Minst en dag i veckan är det ute i skogen. De äter alltid mellanmål utomhus. De har egen kokerska. Personalen vi träffade kändes jättebra.

Vi har ett besök på en annan förskola som ligger närmare oss, inklämt mellan hus och gator uppe på Kvarnberget, nästan onsdag. Eftersom det kändes så bra på Vitsippan så ställde vi Elliot i kö redan igår med Vitsippan som förstahands val. Vi blev rådda att göra det så fort som möjligt eftersom det är många som är intresserade av att få plats just där. Men vi ska i alla fall besöka Rödklövern som förskolan på Kvarnberget heter. Träffa personalen och få en känsla för stället.

2 kommentarer:

K sa...

Hej Frida! Först och främst, GRATTIS till knytet! Sen ville jag bara säga hej :-) Hittade inte vår tråd på fl men den kanske inte finns mer?
Hoppas iaf att du har de bra :-)
Matilda börjar föskola i maj nu, vi har fått in henne på en förskola 200 m från vårt hus, så det blir riktigt bra. Ha det gott!
kram

Frida sa...

Tack!! Ny tråd på fl är startad som du säkert redan upptäckt. Kul att höra från dig!! Vi har undrat vart du tagit vägen. Skönt med förskola så nära!