söndag, mars 09, 2008

Peppar, peppar

Vår lille plutt är en dröm när det gäller att lägga sig. Det är knappt så jag vågar berätta det för då kanske han blir tvärtemot. Peppar peppar ta i trä, jag berättar ändå.

På kvällen har han sin rutin med blöjbyte, ibland bad, pyjamas på, få en tutte och snutten, sitta i mammas eller pappas knä i soffan medans den andra gör iordning välling. När han väl ser vällingflaskan kan man INTE ta den ur sikte för honom för då blir det tandagnissel. Han får vällingen i mitt eller pappas knä i fotöljen i hans rum. När den är uppdrucken får han nappen igen och vi sjunger en gonattsång. Sen är det bara att lägga ner honom i sängen, gå ut och stänga till dörren. Klart! Ibland kan ha gnälla lite grann men det går över på nån minut, sen har han lagt sig ner och somnat.

På dagen när det är dags att vila märks det på honom med gäspningar och gnäll. Då är det ännu lättare att lägga honom. Bara att ge honom en napp och snutte och lyfta ner honom i sängen. Kan visserligen ta några minuter längre än på kvällen men han somnar själv efter en liten stund.

Jätteskönt att det går så lätt. Det kan ju vända fort men just nu går det väldigt lätt att lägga honom. Kan säkert bero på att både mamma och pappa är stora sömntutor också...

Nu har han precis somnat och jag ska passa på att sy några sömmar under tiden.

Inga kommentarer: