tisdag, juli 29, 2008

Tooth fairy

E sov hela natten utan tutte! Hörde att han vakna några gånger under natten och jämrade sig lite men somnade om ganska snabbt. Skönt. Ikväll däremot, tog det lååång tid för honom att somna utan tutte. Så ledsamt så ledsamt. Slutade med att jag satt brevid sängen medans han höll låda. Somnade efter en bra stund. Jag hann få träsmak i baken...

Hur som helst. Ringde tandläkaren imorse. Fick tid 10.30, hos samma tandläkare som T har. E digga henne skarpt! När hon kom ut i väntrummet och ropa hans namn, sa mormor och jag till Elliot som var upptagen med något, att det va någon som ropade på honom. Han reste sig från golvet, trava rakt fram till henne, tog hennes hand och gick iväg! Vi häpna allihop. Han brukar i vanliga fall vara ganska reserverad mot främmande människor som börjar prata med honom. Skönt att de fick en sån bra start i alla fall.

Hon fick till och med titta i munnen på honom, lyfta på läppen och kika och titta med en sån där liten spegel. Han var riktigt duktig killen. Domen blev som följer:

Det ser okej ut, en framtanden är avslagen men inte jättevass. De gör inget åt den nu. Möjligtvis kan man slipa ner den senare. Det är svullet och den lilla "strängen" mellan framtänderna är mosad/delad/konstig. (T berättade ikväll att han hade hittat en liten bit tandkött flytande i badkaret, hade kanske varit bra att berätta det för tandläkarn men nu är hon glatt ovetande) Tänderna är felställda men svårt att säga hur. Svullnaden får lägga sig så får vi se hur det ser ut. Vi ska tillbaka om tre veckor.

Ska hålla koll så att det inte blir infekterat uppe i tandköttet, eller att tänderna blir missfärgade (då dras de ut), ska badda/tvätta framtändernas tandkött med antibakteriell lösning, sen va det nåt mer.... vad sa hon nu igen? Hm.. just det, anmäla till försäkringsbolaget ifall det är så att det blivit skador på de permanenta tänderna.

E's fina tandrad är nu ett minne blott... stackarn. Han har gått på Alvedon idag. Det har gått ganska bra. Dock vill han inte bita av typ smörgåsen eller så. Av förståeliga skäl.

Har annars spenderat dagen hos mormor. Vi tycker hon är bäst! Tack för att du ställer upp... jämt!

1 kommentar:

Anonym sa...

Stackars lille gubben!! Man vet inte om det är bäst att vaddera hela hemmet eller barnet egentligen för att undvika sånt här... Skickar en kram till Elliot! Marcus undrade varför jag skulle gosa extra med honom när jag läst om er olycka. Konstiga mamma!