måndag, maj 26, 2008

Veckans höjdpunkt

Damen från hemsjukvården skulle kommit på besök idag men de ringde från 10:an och meddelade att hon var sjuk. Så, inget besök. Jag som var så nyfiken på hur det gått med vikten under helgen. Vi har ju provat att sonda mindre i och med att han ammar bättre. Men det är ju jättesvårt att veta hur mycket han får i sig när han ammar och hur mycket man sen ska dra av på sondmaten.

Om vi ville så kunde vi komma till sjukhuset istället och väga. Ingen tvekan, detta fick bli veckans höjdpunkt och tillika utflykt. När vi ändå skulle dit passade jag på att lämna ifrån mig lite mjölk. Jag har ju mer mjölk än vad lillen äter just nu så överskottet får Mjölkbanken på 10;an ta hand om. De har tydligen mjölkbrist just nu så de är jätteglada för all mjölk de kan få.

Hur som helst, vägningen gick strålande. 2655 gr idag. 2565 gr för tre dagar sen. Hemsjukvårdsdamen tyckte att det gick så bra att vi kunde dra av mer på sondmaten. Kul! Under tiden vi vägde och greja kom W på att han va lite hungrig, han gapade, smacka och sökte efter bröstet. Det va bara att plocka fram maten där och då. T hade huvudet med sig och föreslog att vi skulle ta en amningsvikt. Sagt och gjort. W tuttade i 5 minuter och fick i sig 20 gr, vilket de översätter till 20 ml. Riktigt bra alltså!

Efter besöket på 10:an skulle vi gå och hyra babyskydd. Glömde för övigt att jag skulle in till mjölkbanken efter vägningen så det får nog bli en tur till imorgon. På väg till uthyrningen träffar vi på mamma K från föräldragruppen. Hon jobbar som syrra på sjukhuset. Stannade och uppdatera varandra om läget. Ner i källaren efter det och hann precis i tid innan de stängde för lunch. Passade på att köpa prematurblöjor på Apoteket på väg tillbaka. Sen va den utflykten slut.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vi har ju annars ett babyskydd vi inte har någon användning av...

Frida sa...

Det va synd att vi inte tänkte på det innan vi hyrde ett igår...