lördag, juni 21, 2008

Hällregn & brillor

Midsommarafton firades i Mariebergsskogen tillsammans med mormor och gammelmoster. Vi kom dit lagom till hällregnet! Jättekul. Tur T hade fått ordning på regnskyddet till vagnen. Försökte oss på det häromdagen när vi va på väg ner till stan men vi fatta inte ett dugg hur vi skulle få på det. Hittade bilder på en likadan vagn med regnskyddet på på Familjeliv och då trilla slanten ner. Vi hade ju liggdelen på fel sida av vagnen, inte undra på.

T, E och mormor dansade ett par sånger runt midsommarstången men E ville mest göra sin egen dans brevid. Foga sig efter massan? Nej tack! Titta på djuren i Lillskogen? Ja tack! Kossorna är favoriten. Satt på pappas axlar på hemvägen och höll nästan på att somna. Det bidde ju liksom ingen tupplur för E igår. Gissa om han va trött när det närmade sig läggdags?

Idag däremot har vi inte varit utanför dörren. Inte bra. E behöver komma ut och göra sig av med energi. På eftermiddag gick han runt och försökte hitta på nåt roligt att göra. Tex klättra upp på vardagsrumsbordet och pussla, undersöka toalettstolen, dra köksstolen till lämplig köksbänk och se vad man kan hitta för mindre lämpligt att leka med som mamma och pappa glömt plocka bort, ställa sig på Bobbybilen och balansera utan att hålla i sig (mamma får hjärtat i halsgropen), springa genom vardagsrummet och skaka på huvudet fram och tillbaka tills man tappar balansen och diverse andra roliga hyss. Vissa inte så uppskattade av mamma och pappa.

Lillebror växer så det knakar. 50 kläder känns små... redan! Hur kan det vara möjligt?? Han är vaken mer och mer. Kan sitta i sittern och titta sig omkring:


Nätterna är rätt jobbiga nu, han skriker en del när det är pruttar och bajs på gång. Det går ju bra på dagen men på natten när man bara vill sova... fy va jobbigt. Då tänker mamman mindre snälla tankar om sin yngsta son. När det händer mellan 2-5 på natten/morgonen är det värst. Det är väl då man sover som bäst kanske? Får trösta mig med att det blir bättre. Sover väl hyfsat på natten om knappt ett år eller så, om han härmar brorsan...

Brorsan som för övrigt är så här cool när han käkar melon:

3 kommentarer:

Anonym sa...

De är så fina båda två! :)

Om ni ändå är vakna på nätterna kan vi ju alltid skicka Traste som sällskap. ;) Han måste ha nån seriös störning! Det bästa han verkar gilla nu är att vara ute med oss och gå på promenad och springa med oss. Vi kör några 20 meters lopp nu och då - han ger mig försprång på några meter och sen galopperar han om mig ganska snabbt. Lite förnedrande, men vad gör man inte. ;)

Frida sa...

Hehe, tack för erbjudandet men jag tror jag står över den här gången...

Ingen som någonsin sagt att han inte är störd! *S* Man kan väl lugnt säga att Traste är inte som andra katter... :)

Frida sa...

Spelar ingen roll vilken sida liggdelen är på, man måste vända regnskyddet rätt bara. :)