måndag, augusti 25, 2008

Tips?

På lördag drar vi iväg norrut, efter en övernattning någonstans i Dalarna är slutmålet Åre. Där ska vi spendera en vecka med faster Å och A, Elliot och Williams faster då, inte min.

Från Karlstad till Åre är det runt 60 mil. Det är många timmar i bilen för två små knattar. Allmänna tips för resor med barn emottages tacksamt.

Tidsfördriv för en 1½-åring i bil?
Praktiska ting som kan vara bra att införskaffa innan resan?

5 kommentarer:

Anonym sa...

Marcus gillar att läsa på resan, t ex senaste leksakskatalogen eller nån bok! Sen har han en liten ratt så han hjälper till att köra när det behövs! :-)

KlaramedK sa...

oj, vi testade på det där i somras...drog tom till tyskland en tur!

1)napp med NAPPHÅLLARE
2) något att äta, kex, russin osv OM man inte har möjlighet att köra av och mata...eller för att stilla den värsta hungern eller missnöjet under färden
3)VÅTSERVETTER! till allt möjligt!
4) termos med varmt vatten till välling eller för att värma barnmat
5)Sätt på en haklapp redan när ni far, en i tyg kanske som spillskydd osv när han dricker...DRICKMUGGG med backventil
5) nappflaskor, välling, skedar osv för att kunna äta enkelt i/utanför bilen
6)...kommer inte på mer nu, tja reseskötbord/väska eller bagageluckan funkar oxå om det vinns plats!

Ta med en babysitter till W, om han nu gillar sådant, att ha under vistelsen om det inte finns där! ...då tänker jag på en sådan där enkel sak i tyg med demonterbara ben/skenor...ingen sådan där med blink och ljud mm om de nu inte är smidiga att fälla ihop.

...hoppas jag inte var för sent ute med tipsen?!

gillar han att rita kan man ta med en bricka som underlag för papper och pennor.

MEN min erfarenhet är nog ändå att Alfred gillade att titta ut genom rutan på bilar och hus som susade förbi...men vi skojade med sugprpparna till solskydden, satte dem i pannan!

Frida sa...

Tack för alla tips!

Termos med varmt vatten... smart!

Babysitter vore smidigt men den vi har är rätt otymplig och vi kommer ha massa packning. Dubbelvagn, downhillcykel, allt annat krafs för en vecka borta. Hm... tror babyskyddet får agera babysitter när vi är borta.

KlaramedK sa...

ojdå, skall hojen ligga I bilen?! en cykel en babysitter, är inte det rättvist?! ;=) du måste ju ha någon "babysitter" när T är ute och cyklar, hahahah

suck, det var läänge sedan jag cyklade nu....på riktigt med en landsvägscykel...men den är såld...nu har jag bara två barn och två symaskiner ;=)

Frida sa...

Hojen fick faktiskt hänga bakpå bilen.

Två symaskiner är inte illa heller, speciellt inte den du har! :)